Safe Travel

Våre rutiner for en trygg ferie under koronapandemien

Vi oppdaterer denne siden løpende når det kommer nye oppdateringer fra myndighetene og den greske regjeringen. Siden er oppdatert 17/9 
 
Vi har jobbet intenst med å sørge for at alle hygiene- og sikkerhetsrutiner holder høyeste standard under hele ferieoppholdet ditt. Som alltid skal du kunne slappe av og vite at du er i trygge hender når du reiser med oss. Det gjelder på våre hotell, fly, busser og andre aktiviteter i løpet av ferien med Ving. Vi følger selvsagt de ulike lands restriksjoner og lokale myndigheters krav. Les mer her >>> https://www.ving.no/reiser/safe-travel  

De fleste land har innført egne retningslinjer som fokuserer på helse og hygiene, for eksempel krav på sosial distanse på butikker, ved transport og severdigheter. Munnbind kreves også, og det er viktig at du passer på å ha med deg munnbind. 

Hotell 

Hvert hotell informerer ved ankomsten om sine sikkerhetsrutiner. Les også deres skriftlige informasjon for å få et trygt og sikkert opphold på ditt hotell. 

Hellas – Kreta 

For å sikre at smittespredningen på Kreta ikke stiger har myndighetene innført spesielle retningslinjer, men har lettet noe på restriksjonene den siste tiden.  

Intill videre gjelder følgende: 

Hele Kreta 

  • Treningssenter holder åpent, med visse restriksjoner. 
  • For å reise med lokalbuss, ta ferje mellom øyene, samt å oppholde seg innendørs på f. eks. restaurant kreves det at man kan fremvise at man er fullvaksinert for minst 14 dager siden eller tatt hurtigtest på klinikk eller hos lege (selvtest fra apoteket er ikke lenger gyldig). 

Heraklion regionen 18/8-21/9 (gjelder Hersonissos) 

  • Portforbud mellom 01.00-06.00 
  • Musikkforbud på restauranter og barer.  

Munnbind 

Fra 24/6 er munnbind ikke lengre obligatorisk når man er utendørs. På områder det ikke er mulig å holde 1,5 meter avstand, f.eks. marked med mye folk må man derimot bruke munnbind. 

Munnbind er obligatorisk innendørs for alle over 4 år. Unntak er når man spiser og drikker på restauranter og barer. 

Munnbind bør også brukes blant annet i lokaltrafikken, som i busser og taxi. 

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Alle reisende – med mindre du kan fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 og er immun – må fylle ut et reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. For mer informasjon, se entrynorway.no.

UD har f.o.m. 5. juli fjernet reiseråd til alle land innenfor EØS-/Schengenområdet – samt Storbritannia – men selv om det ikke frarådes å reise til disse landene, er det din status som vaksinert, ikke vaksinert, immun etc. – samt dokumentasjon på dette – som avgjør om du må teste deg før hjemreisen til Norge samt om og hvor lenge du eventuelt må være i karantene etter innreise.

Personer som ankommer Norge fra land med karanteneplikt (såkalte oransje eller røde land/regioner) må ta en covid-19-test (antigen hurtigtest) som ikke må være eldre enn 24 timer ved flyavgang. Kravet om attest på negativ test gjelder ikke hvis det har vært umulig eller uforholdsmessig krevende å fremskaffe slik attest. Unntak gjelder dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. Unntak gjelder også for barn under 12 år.

Alle som reiser til Norge må i karantene, unntatt de som kommer fra et såkalt grønt land eller område innen EØS/Schengen. Unntak gjelder også dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Da må du ikke i karantene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt. De som har fått første vaksinedose for 3–15 uker siden, samt barn under 18 år må også i karantene, men kan avslutte den hvis man tester negativt tidligst 3 dager etter hjemkomst.

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.
For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Under ser du en liste over steder vi anbefaler, og som tilbyr covid-19-test med attest. Du må selv stå for kostnaden. Husk at testen må være maks. 24 timer gammel ved avreise, og at du derfor sjekker at åpningstidene passer med din flyavgang.

For dere som bor i:

Hersonissos, Malia & Stalis:

Klinikk: Cretan Medicare
Telefon : +30 28970 29 400
Adresse: 19 El. Venizelou Str. 700 14, Hersonissos

Makrigialos

Zachos Angelou / Sunwing-hotell (Adresse: 720 55, Analipsi, Crete)
Tel: +30 6944 3535 35

Agios Nikolaos

Offentlig sykehus.
Telefon: +30 2841 3430 00/ +30 2841 0660 00
Const. Paleologos & Knossou 4, Agios Nikolaos

Ierapetra

Offentlig sykehus.
Telefon: +30 2842 3401 22
Adresse: 6 Kalimeraki, Ierapetra

Rethymnon

Dr Tzagarakis Manolis
Adresse: Adelianos Kampos 81, Platanias
Telefon: +30 28310 71300 
Mobil: +30 6972 007 391