Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Sol og strand

Elafonissi 
En av de vakreste strendene på Vest-Kreta, lengst ute på øyas sørvestlige del. På vei til Elafonissi passerer du grotten Agia Sofia og byen Elos, der en appelsinjuice på Kastanofolia er uslåelig. Et besøk i byen Milia er også interessant. Her tenker de miljø - alt er gjort etter økologiske prinsipper.

Preveli 
Lekker strand med palmer der en elv munner ut i havet. Det er en del trapper ned til stranden og elven. Besøk også Preveliklosteret som ligger nær stranden.

Falassarna 
Herlig sandstrand på den nordvestre delen av Kreta. Gode snorkel- og turmuligheter. 

Matala 
En vakker sandstrand sør for Festos. Stranden er kjent for sine kalksteinsgrotter, som man tror var gravkammer en gang i tiden. Senere har blant annet hippier bodd i grottene. Ved stranden ligger det mange tavernaer og små butikker. 

Agios Pavlos 
En attraktiv strand på Kretas sørside. Området er helt uberørt og det krystallklare vannet er alltid like innbydende. 

Vai 
Som en oase midt i det karrige landskapet ved landsbyen Vai ligger en stor palmelund, en naturlig palmeskog som oppsto den gang arabere bodde her og spyttet daddelsteiner på bakken. På veien til Vai kan du besøke klosteret ved Top Lou. Klosteret er fra 1300-tallet, og i dag bor det fem munker her og det finnes et museum med funn fra 1600 til 1800-tallet. 

Kournasinnsjøen 
Øyas eneste innsjø, ligger ca. 45 kilometer øst for Chania og ca. 25 kilometer vest for Rethymnon. Langs stranden ligger det flere hyggelige tavernaer. En spasertur rundt innsjøen tar omkring to timer. På turen kan du beskue det rike fuglelivet, bade eller hvorfor ikke leie en pedalbåt? Området rundt Kournasinnsjøen kalles for "Kretas Sveits". 

Paleochora 
Paleochora i det sydvestre hjørnet av Kreta er en idyllisk landsby med herlige sandstrender. Herfra kan du dra til øya Gavdos. Gavdos er det sydligste bebodde stedet i Europa og her bor det 140 innbyggere. Paleochora har vakre strender og en pinjeskog som strekker seg helt ned til havkanten. 

Agia Galini 
Agia Galini betyr "hellig stillhet ved havet" og er en sjarmerende fiskerlandsby på sydkysten, mellom Frangokastello og Matala. I høysesong går det båtturer herfra til flere badestrender.